София - Варна: Самостоятелен такси трансфер

Бърз, евтин и самостоятелен такси трансфер София - Варна

Предстои Ви пътуване до България, но нямате собствен автомобил, с който да се придвижвате?

То тогава Ви трябва такси!
 
Ако дълго време не сте се прибирали в родината и планувате кратък престой, Ви е нужен трансфер от летището до родния Ви град.
 
Ние можем да Ви осигурим различни превози, за различни дестинации. Например, ако Ви предстои пътуване от град / летище София до град / летище Варна и връщане след това, когато трябва да се върнете в чужбина, от град / летище Варна до град / летище София, то можете да разчитате на нашите услуги.

Предлагаме трансфер с такси от София до всяка точка на страната и чужбина.

Имайте предвид, че едно евентуално пътуване от град / летище Варна до град / летище Пловдив или от град / летище Варна до град / летище София, например, би отнело около 5.3 ч. Варна се намира в източна на България, на разстояние от около 450 км от София и близо 445 км от летище София. Въпреки че почти през цялото време се пътува по магистрала „Хемус“, трансферът отнемa известно време, което трябва да си предвидите предварително.
 
Ако не сте сам и ще доведете роднини, приятели, колеги, за да им покажете красотата на родината, не му мислете – можем да Ви транспортираме, независимо колко много хора сте. Ако Ви трябва повече от едно такси, то сме готови да осигурим няколко трансфера, с няколко коли. Това е наша грижа!
 
За чужденците, които идват в България за първи път, предлагаме предварително уговорен транспорт – с точен ден и час на пътуването, трансфер от хотела.
Шофьорът ще може да проведе комуникация на английски език, освен че ще е опитен и квалифициран водач.
 
Разбира се, ако е нужен друг превоз, освен трансфер от летището до хотел, например – до центъра на града, до офис сграда и др., можете да разчитате на нашите професионални услуги.

Бърз, евтин и самостоятелен такси трансфер София - Варна.

  • Разстояние: 445.00 км.
  • Продължителност: 5.30 ч.
  • Цена: от 520.00 лв. (267 EUR)
София - Варна: Самостоятелен такси трансфер

Лесно и бързо достигане до всяко едно място в България и чужбина с нашата услуга такси трансфер

Book-ни своето такси!

* Ние ще се свържем с теб за изясняване на детайлите относно твоя такси трансфер.

Кратка информация:

Какво включват нашите услуги?

- такси трансфер от град / летище София до град / летище Варна
- такси трансфер от град / летище Варна до град / летище София 

Цената включва:

  • еднопосочен трансфер
  • наем на автомобил с професионален шофьор, разходи за гориво за автомобила и нужните пътни такси в България;
  • превоз на пътници – до 4-ма;
  • фиксирана такса.

    Цена за миниван, микробус или автобус- при запитване 
Варна е най-големият град по българското черноморско крайбрежие и трети в страната по население (след София и Пловдив), икономическо и културно значение. Той е едно най-големите пристанища на Черно море. Намира се на почти същата географска ширина както някои известни френски и италиански курорти- Байон, Биариц, Кан, Ница,  Монако.
 
Варна е старо селище, съществувало още в праисторически времена. Най-ранните заселници по тези места са се появили през средния и късния палеолит. Техни следи са открити в една пещера край с. Белослав и в м. Побити камъни. Открити са и множество находки от мезолита, халколита и от бронзовата епоха.
 
Според древните автори Одесос (Варна) бил основан от елински колонисти от гр. Милет по време на царуването на мидийския цар Астиаг (593-558 г. пр. н. е.). Намерените останки от стария елински град също определят времето на основаването му към средата на VI в. пр. н. е. Много данни говорят, че елинските колонисти са заварили тук по-старо тракийско селище на племето кробизи. Това се потвърждава както от неелинския характер на името Одесос, така и от намерените в най-долните културни пластове тракийски глинени съдове от време, предхождащо елинското заселване.
 
Отначало градът възникнал като земеделска колония, но по-късно се оформил и като търговски център. Характерно за този понтийски град било, че той винаги запазвал тракийския с облик. Така например от неговите жители най-тачен бог бил не Аполон (както във всички понтийски градове, основани от йонийци), а великият бог на местните траки Дарзала. В негова чест всяка година били устройвани религиозни тържества, съпроводени с игри и състезания.
 
Одесос е известен като един от най-големите и богати градове на Черноморието още в IV в. пр. н. е. В 341 г. пр. н. е бил обсаждан от Филип Македонски, но конфликтът бил уреден по мирен начин. Градът постигнал голям материален и духовен разцвет през III-II в. пр. н. е., когато сякъл сребърни монети. Много от тях носят образа на великия бог Дарзала. В 72 г. пр. н. е. Одесос е завладян от легионите на Марк Лукул, но запазил своята автономия. Окончателно попаднал под римска власт в началото на новата ера, когато била създадена Римската провинция Долна Мизия. В 9 г. пр. н. е през града преминал римският поет Овидий, изпратен на заточение в понтийския град Томи (Констанца).
 
След разделянето на империята на две селището остава в пределите на Източната Римска империя. Редица писмени сведения и надписи свидетелстват за разцвета и нарасналото значение на града. Нова крепостна стена огражда Одесос, а в него се издигат монументални храмове, театри, бани, стадион. След официалното приемане на християнството през IV в тук са изградени много църкви, следи от които има и до днес- базиликата на ул. Цар Крум и църквите в Джанавар тепе и Турна тепе.

В края на VI в. в днешните български земи се заселват славяните. Те се настаняват и в околностите на Одесос и му дават славянското име Варна. Според някои изследователи то произлиза от думата „вран" - черен. За първи път то се споменава във връзка с идването на Аспаруховата дружина (681 г.). В зависимост от изхода на многобройните войни между Византия и България градът е сменял господарите си, до като след превземането му от Калоян в 1201 г. влязъл трайно в българската държава. По времето на Втората българска държава Варна преживява голям икономически разцвет. В града се развиват занаятите. Изработват се изящни накити, художествена керамика, строят се красиво декорирани църкви. Завързват се оживени търговски връзки с Венеция и Генуа, които доставят скъпи луксозни стоки- кадифета, стъклени съдове, коприни, лекарства, а купуват кожи, восък и вълна.

Тагове: такси, трансфер, летище, София, Варна, кола под наем, транспорт, пътуване, транспортна услуга, превоз, летищен трансфер, София - Варна такси трансфер