София - Пловдив: Самостоятелен такси трансфер

Бърз, евтин и самостоятелен такси трансфер София - Пловдив

Предстои Ви пътуване до България, но нямате собствен автомобил, с който да се придвижвате?

То тогава Ви трябва такси!
 
Ако дълго време не сте се прибирали в родината и планувате кратък престой, Ви е нужен трансфер от летището до родния Ви град.
 
Ние можем да Ви осигурим различни превози, за различни дестинации. Например, ако Ви предстои пътуване от град / летище София до град / летище Пловдив и връщане след това, когато трябва да се върнете в чужбина, от град / летище Пловдив до град / летище София, то можете да разчитате на нашите услуги.

Предлагаме трансфер с такси от София до всяка точка на страната и чужбина.

Имайте предвид, че едно евентуално пътуване от град / летище София до град / летище Пловдив или от град / летище Пловдив до град / летище София, например, би отнело около 1.45 ч. Пловдив се намира във вътрешността на България, на разстояние от около 150 км от София и близо 145 км от летище София. Въпреки че почти през цялото време се пътува по магистрала „Тракия“, трансферът отнемa известно време, което трябва да си предвидите предварително.
 
Ако не сте сам и ще доведете роднини, приятели, колеги, за да им покажете красотата на родината, не му мислете – можем да Ви транспортираме, независимо колко много хора сте. Ако Ви трябва повече от едно такси, то сме готови да осигурим няколко трансфера, с няколко коли. Това е наша грижа!
 
За чужденците, които идват в България за първи път, предлагаме предварително уговорен транспорт – с точен ден и час на пътуването, трансфер от хотела.
Шофьорът ще може да проведе комуникация на английски език, освен че ще е опитен и квалифициран водач.
 
Разбира се, ако е нужен друг превоз, освен трансфер от летището до хотел, например – до центъра на града, до офис сграда и др., можете да разчитате на нашите професионални услуги.

Бърз, евтин и самостоятелен такси трансфер София - Пловдив.

  • Разстояние: 150.00 км.
  • Продължителност: 1.45 ч.
  • Цена: от 169.00 лв. (88 EUR)
София - Пловдив: Самостоятелен такси трансфер

Лесно и бързо достигане до всяко едно място в България и чужбина с нашата услуга такси трансфер

Book-ни своето такси!

* Ние ще се свържем с теб за изясняване на детайлите относно твоя такси трансфер.

Кратка информация:

Какво включват нашите услуги?

- такси трансфер от град / летище София до град / летище Пловдив
- такси трансфер от град / летище Пловдив до град / летище София 
 

Цената включва:

  • еднопосочен трансфер
  • наем на автомобил с професионален шофьор, разходи за гориво за автомобила и нужните пътни такси в България;
  • превоз на пътници – до 4-ма;
  • фиксирана такса.

    Цена за миниван, микробус или автобус- при запитване 

 
Пловдив е вторият по големина и значение град в България. Разположен е сред горнотракийската низина по двата бряга на р. Марица върху шест сиенитни хълма. Намира се на важен международен кръстопът, който свързва Изтока със Запада. Красивото разположение на града му придава неповторимо очарование. Още в античността Херодот и Лукиан го отбелязват в съчиненията си като „град, който отдалече блести“. Описанията на Пловдив винаги са свързани с името на Марица.
 
На десния бряг на р. Марица се издигат шестте хълма. Трихълмието (Тримонциум) се състои от Небет тепе (хълм на стражата). Джамбаз тепе (хълм на въжеиграчите) и Таксим тепе (водоразделно тепе). Трихълмието е било средище на античната култура. В центъра на града се намират Данов хълм (Сахат тепе) със стара часовникова кула и хълмът на освободителите (Бунарджика). Най-висок (286 м н. в.) и величествен e хълмът на младежта (Джендем тепе). Oт всеки хълм се разкрива прекрасна гледка към целия град. 
 
Първото историческо установено име на града е Филипополис (град на Филип). То датира от 342 - 341 г. когато Филип II Македонски завладява Тракия и намиращото се тук тракийско селище. Траките транскрибирали това име на своя език в  Пулпудева. През римско владичество градът бил наречен Тримонциум (град на трите хълма). Славяните превръщат тракийското Пулпудева в Пъпълден, Пълдин и XVII в то се явява под названието Плъвдив. През османското владичество градът е известен под името Филибе. Днешното си назввание Пловдив носи от XIX в.
 
Пловдив е един от най-старите градове у нас. В един от кварталите са намерени останки от неолитно селище, датиращо от шестото хилядолетие пр. н. е. През същата епоха е ществувало селище и в днешния кв. Университетски. Има данни, че съществувало и през каменно-медната епоха. През втората половина на четвъртото хилядолетие пр. н. е. възниква селище и върху Трихълмието (на Небет тепе). Животът в тези три селища продължна и през бронзовата епоха. От досегашните разкопки и проучвания на територията на Тримонциум и източно от него се установява, че през желязната епоха е имало и тракийско селище с укрепления на Небет тепе, което Филип II Македонски преустроил. През 46 г. Тракия и Филипополис били завладяни от римляните. Римското владичество траяло от I до IV в. Тогава градът станал един от най-големите в римската провинция Тракия. Той бил украсен, водоснабден, благоустроен и бил център на управлението на балканските римски владения. Тримонциум бил укрепен с вътрешна и външна крепостни стени. Вътрешната крепостна стена на много места е запазена. Изоворите при днешните Куклен и Марково са били каптирани и водите им по аквадукт отведени на Таксим тепе, откъдето се разпределяли по чешмите на града. Макар че останките на римския Тримонциум се намират на 4-7 м. дълбочина под строежите на днешния град, на много места са открити строежи от тази епоха, от които се вижда, че в своя разцвет през II-III в. Тримонциум е имал между Трихълмието и Сахат тепе стадион, който побирал около 30 хил. зрители, античен театър и модерни бани. На Джендем тепе е имало храм на Аполон Кендресийски и други божества. През I-IV в. в града са сечени монети.

Тагове: такси пловдив софия, такси софия пловдив цена, трансфер софия пловдив, такси трансфер с миниван пловдив софия, наемане на кола с шофьор от пловдив до софия , пловдив софия индивидуален превоз, ефтино такси от пловдив до софия, самостоятелен трансфер от пловдив до софия, превоз от пловдив за софия ,трансфер пловдив - софия летище , такси от летище софия до пловдив