София - Мелник: Самостоятелен такси трансфер

Бърз, евтин и самостоятелен такси трансфер София - Мелник

Предстои Ви пътуване до България, но нямате собствен автомобил, с който да се придвижвате?

То тогава Ви трябва такси!
 
Ако дълго време не сте се прибирали в родината и планувате кратък престой, Ви е нужен трансфер от летището до родния Ви град.
 
Ние можем да Ви осигурим различни превози, за различни дестинации. Например, ако Ви предстои пътуване от град / летище София до град Мелник и връщане след това, когато трябва да се върнете в чужбина, от град Мелник до град / летище София, то можете да разчитате на нашите услуги.

Предлагаме трансфер с такси от София до всяка точка на страната и чужбина.

Имайте предвид, че едно евентуално пътуване от град / летище София до Мелник или от Мелник до град / летище София, например, би отнело около 2.3 ч. Мелник се намира в югозападна България, на разстояние от около 170 км от София и близо 180 км от летище София. Въпреки че почти през цялото време се пътува по магистрала „Струма“, трансферът отнемa известно време, което трябва да си предвидите предварително.
 
Ако не сте сам и ще доведете роднини, приятели, колеги, за да им покажете красотата на родината, не му мислете – можем да Ви транспортираме, независимо колко много хора сте. Ако Ви трябва повече от едно такси, то сме готови да осигурим няколко трансфера, с няколко коли. Това е наша грижа!
 
За чужденците, които идват в България за първи път, предлагаме предварително уговорен транспорт – с точен ден и час на пътуването, трансфер от хотела.
Шофьорът ще може да проведе комуникация на английски език, освен че ще е опитен и квалифициран водач.
 
Разбира се, ако е нужен друг превоз, освен трансфер от летището до хотел, например – до центъра на града, до офис сграда и др., можете да разчитате на нашите професионални услуги.

Бърз, евтин и самостоятелен такси трансфер София - Мелник.

  • Разстояние: 180.00 км.
  • Продължителност: 2.30 ч.
  • Цена: от 219.00 лв. (113 EUR)
София - Мелник: Самостоятелен такси трансфер

Лесно и бързо достигане до всяко едно място в България и чужбина с нашата услуга такси трансфер

Book-ни своето такси!

* Ние ще се свържем с теб за изясняване на детайлите относно твоя такси трансфер.

Кратка информация:

Какво включват нашите услуги?

- такси трансфер от град / летище София до град Мелник
- такси трансфер от град Мелник до град / летище София 
 

Цената включва:

  • еднопосочен трансфер
  • наем на автомобил с професионален шофьор, разходи за гориво за автомобила и нужните пътни такси в България;
  • превоз на пътници – до 4-ма;
  • фиксирана такса.

    Цена за миниван, микробус или автобус- при запитване 
Мелник е най-малкият град в България, разположен в област Благоевград, община Сандански. Отстои на 175 км от гр. София и 20 км от гр. Сандански. Разположен е по югозападните склонове на Пирин в дълбок дол по двата бряга на Роженския поток и Мелнишката река. Обграден е с високи, отвесни, сипеи, които непрекъснато се свличат. Къщите са на по два-три етажа, почти без дворове, кацнали една върху друга. Обявен е през 1964 г. за град-музей.

Градчето има дълга и богата история. Намерените археологически материали говорят, че тук още през античността е имало доста голямо селище.

През VI в. Селището било заето от славяни и получило славянското име Мелник, а при хан Пресиян влиза в пределите на българската държава. През Средновековието Мелник често е попадал под византийска власт.

През Възраждането Мелник преживява бурен стопански разцвет. Той е оживен търговски център с големи международни връзки. За това спомага най-много прочутото мелнишко вино, което е било много търсено на европейския пазар. То се произвеждало от изсушено и прясно грозде и след като отлежавало в бъчви по няколко години в специално приготвените изби, бъчвите били натоварвани на катъри и мулета и керваните се отправяли за Австрия, Унгария, Венеция, Испания, Англия. Градът изнасял също тон и памук. През периода на Възраждането се развива като важен културен център.

След Освободителната война градът остава под османска власт. Градът се освобождава в резултат на Балканската война (1912 г.). Тогава той е опожарен и голяма част от населението му се изселва. 

От богатия и цветущ средновековен и възрожденски Мелник са останали ценни исторически и архитектурни паметници- къщи, винарски изби, църкви.

Кордопуловата къща се отличава със своята богата вътрешна украса. Особено впечатление прави голямата гостна стая. В нея всички стени от пода до тавана са покрити с декоративни стенописи. Украсата на тавана е сполучливо съчетание от фини леки резби с цветни полета. Стаята има два реда прозорци, горният от които е украсен с цветни стъкла. Под тази къща има голяма винарска изба със специална канализация и вентилация. Тя е най-голямата възрожденска къща в Мелник, една от къщите-крепости, която като някаква средновековна резиденция доминира над целия град. В приземието и били вкопани дълбоко в земята огромни изби, в които се съхранявало в бъчви от по 10 до 30 хиляди литри, общо над 250 000 литри мелнишко вино. Над полуетажа със стопанско предназначение е еркерният етаж за живеене. Тук са голямата кухня, стаятa със синия таван, откъдето се открива чудесен изглед към целия град, голямата дневна с камина, домашният параклис. Югозападната част на етажа е зает от прочутата парадна (приемна), в която се устройвали тържества. Тя има 24 прозореца от венецианско цветно стъкло и оригинално украсен таван, истинско богатство за нашата вътрешна архитектура.

Особен колорит придават на Мелник и неговата околност Мелнишките пирамиди. Това са скални образувания, дълбоко разядени от ерозията. Наподобяват пирамиди, обелиски, скални гъби, островърхи била с дълбоки ровинни склонове.

Тагове: такси, трансфер, летище, София, Мелник, кола под наем, транспорт, пътуване, превоз, транспортна услуга, летищен трансфер, София - Мелник такси трансфер